skip to main content

Završena realizacija granta za Civil Rights Defenders

26 02 2021

Završena realizacija granta za Civil Rights Defenders

U proteklih godinu dana, zajedno sa partnerima iz organizacije Civil Rights Defenders (CRD) radili smo na realizaciji grant projekta South East European Legal Days 2.0 Prvobitno zamišljen kao projekat podrške realizaciji druge regionalne konferencije koja pomaže umrežavanju pravnika iz celog regiona i doprinosi širem sagledavanju važnih pitanja kao što je način obrazovanja pravnika, usled pandemije projekat je vrlo brzo promenio svoj početne obrise i transformisao se u niz onlajn aktivnosti.

Konferencija je održana u onlajn formatu u novembru prošle godine uz učešće preko 350 predstavnika iz regiona na temu ljudskih prava, rada pravnih stručnjaka i stanja medijskih sloboda u vreme krize. Kao rezultat konferencije nastao je i izveštaj o stanju obrazovanja u oblasti ljudskih prava u Srbiji, koji se na srpskom i na engleskom može naći ovde.

Uz to, u saradnji sa profesorima sa Pravnog fakulteta Univerziteta Union, CRD je razvio i onlajn kurs na temu osnovnih postulata u oblasti ljudskih prava. Četiri predavanja koja pokrivaju osnovne informacije o Evropskoj povelji o ljudskim pravima, te o zabrani diskriminacije i pravu na zaštitu podataka o ličnosti, dostupna su u onlajn formatu na ovom linku.

CRD je u okviru svog projekta izradio i Vodič za praćenje stanja ljudskih prava u vreme krize koji se može naći na ovom linku.

poslednje vesti


14 04 2022

Ted

Ted

10 05 2019

12 02 2019

VRH