skip to main content

Sudijski dani 2018-e

08 10 2018

Sudijski dani 2018-e

Danas je u Vrnjačkoj Banji počelo tradicionalno godišnje savetovanje sudija Republike Srbije, Sudijski dani. Kako je najavio predsednik Vrhovnog kasacionog suda, Dragomir Milojević, na otvaranju savetovanja, u okviru tri glavne teme - pravosuđe danas, zakoni i njihova primena i aktuelna sporna pitanja u sudskoj praksi - govoriće se o pitanjima nezavisnosti i efikasnosti sudstva, stanju i položaju sudija i suda, borbi protiv korupcije, ujednačavanju sudske prakse i zaštititi ljudskih prava, sudu i medijima, kao i brojnim drugim temama iz oblasti građansko pravne, prekršajne, upravne, izvršne i krivične materije. USAID Projekat vladavine prava i ove godine aktivno učestvuje i podržava rad godišnjeg savetovanja.

Na svečanom koktelu organizovanom prvog radnog dana savetovanja, dodeljena su priznanja za najbolje sudove u protekloj godini. Vrhovni kasacioni sud je uz podršku Multidonatorskog povereničkog fonda Svetske banke dodelio nagrade u nekoliko kategorija. Drugi osnovni sud u Beogradu poneo je priznanje u kategoriji inovacija u upravljanju predmetima za aplikaciju koju je osoblje suda razvilo radi unapređenja postupka dostave u jednom od najvećih sudova u zemlji.

Aplikacija je znatno ubrzala proces rada zaposlenih u ekspediciji jer omogućava skeniranje bar kodova koji sadrže sve podatke o pošiljaocu/primaocu putem QR kamera. Ovim je ceo proces automatizovan tako da jedan zaposleni sada za jedan radni dan obavi posao za koji je prethodno bilo potrebno troje zaposlenih. Nagradu je u ime suda primila predsednica Tatjana Jeremić.

USAID Projekat vladavine prava je partner suda u ovoj inovaciji - donirali smo QR kamere, a nastavićemo da radimo sa sudom na unapređenju aplikacije.

poslednje vesti


14 04 2022

Ted

Ted

10 05 2019

12 02 2019

VRH